5 tips til bærekraftige kontormøbelvalg

I Senab Eikeland har vi bærekraft høyt på agendaen. Vi ønsker å ta vår del av ansvaret for en bærekraftig fremtid, og tilby våre kunder gode og miljøvennlige løsninger som gjør at både arbeidsplassen og miljøregnskapet ser bra ut. Her gir vi deg 5 tips til hvordan du kan gjøre bærekraftige valg for lokalene dine!

 

 1. Velg møbler som kan resirkuleres

En av de leverandørene vi er mest begeistret for om dagen, er det danske designhuset Mater. De skaper fantastiske designmøbler av resirkulert avfall. Kaffeskall, ølkanner, fiskegarn og husholdningsplast. Et sirkulært produksjonsløp som gjør oss både inspirerte og optimistiske! Denne typen teknologi og materialer vil bli mer og mer vanlig i tiden fremover. Bærekraft og design, hånd i hånd.

 

Les intervjuet med grunnleggeren av Mater her.

 

2. Velg produkter med lang levetid

Møbler i god kvalitet og med lang levetid lønner seg for både lommebok og miljø. I det lange løp vil du spare på å slippe å erstatte ødelagte og dårlige produkter. Ved å unngå bruk-og-kast-produkter genereres det blant annet mindre søppel, færre transportetapper, og produksjonsutslipp. I de fleste tilfeller har møbler i god kvalitet bedre komfort for de ansatte også.

 

 3. Se på møblenes CO2-tall

Et produkts livsløpsanalyse (LCA) viser totale utslipp i et produkts livssyklus fra uttak av råmaterialer, produksjon, distribusjon, bruk, gjenbruk, vedlikehold, resirkulering – til endelig avvikling, inkludert all transport involvert. Fremover vil kravene til dokumentasjon på hvor et produkt kommer fra og hvordan det er produsert bli stadig strengere.

 

4. Oversikt og ombruk

Med god oversikt over møbler, lamper og annet kontorutstyr kan en god kontorstol få et nytt liv på et nytt kontor, eller et hev-senk-bord som samler støv på et møterom kan flyttes til en ny kontorplass som skal møbleres. Poenget er at ikke alt trenger å være nytt. Bruk det dere har til det er helt utslitt eller undersøk om det kan redesignes.

 

5. Velg produkter som kan returneres

Retur av møbler blir stadig viktigere. Hos oss i Senab Eikeland kan du returnere brukte møbler. Sammen går vi gjennom møblene du vil returnere. Vi hjelper deg med demontering hvis du ønsker det (prises per time), og vi kan også være behjelpelige med frakt.

Ved å returnere møbler til oss vil produktene få nytt liv, og det føles jo godt, både for bedriften og for dere som jobber der.

 

Mer om vårt bærekraftsarbeid

Som landets største og ledende aktør innen møbler og interiørløsninger til kontor, offshore og offentlige miljøer, har vi et sterkt fokus på bærekraft i alle ledd – fra interne rutiner og ansatte, til siste produsenten i leverandørkjeden.

 

Her kan du lese mer om vårt bærekraftsarbeid, og hvordan vi jobber med blant annet utvalgte bærekraftsmål fra FN. https://senabeikeland.no/baerekraft/