Hvilket hev senk skrivebord er best for deg? Se ekspertenes favoritter

Hev senk, design, pris. Det er mange ting å tenke på når du skal velge skrivebord. Valget er viktig for en god arbeidshverdag. Våre eksperter hjelper deg velge et bord som passer til deg. La deg inspirere!

 

CDS fra Vitra – et hev senk skrivebord med fokus på design

Et drops for den designbevisste og den som er opptatt av teknikk og finesser

- Heidi Tallaksen Skaali, Prosjekt og interiørarkitekt

Heidis tips før du velger hev senk skrivebord: design, størrelse og teknikk

Det er mange skrivebord å velge blant, og noen spørsmål det er viktig at du tenker gjennom før du velger. – Jeg er blant annet opptatt av at skrivebordet skal passe inn i omgivelsene. Design og utførelse bør passe til interiøret ellers i rommet, forklarer Heidi. Ellers bør du også tenke på:

  • Hvilken størrelse passer best; både til deg og i arealet det skal stå?
  • Trenger du et elektrisk hev senk skrivebord?
  • Trenger du kabelluker eller strømtilgang fra bordplaten? PS! Velg da også kabelkanal til ledninger slik at du får ryddet opp i ledningene.
  • Hvor skal bordet plasseres? Står bordet fritt i rommet, bør du velge et frontpanel som gir et mer ryddig uttrykk.

Gjennomtenkt design med mange skjulte kvaliteter

Rektangulære skrivebord er populært, og helt klart det vi selger mest av i Senab Eikeland. I kontorlandskap selges de ofte sammen med bordskjermer.

CDS er et rektangulært skrivebord som kanskje ikke skiller seg veldig ut ved første øyekast, men det gjør det så absolutt når du ser nærmere på det, forteller Heidi.

CDS er designet av Antonio Citterio som er arkitekt, møbeldesigner og industridesigner. Dette kommer frem i den industrielle estetikken til CDS. Bordsystemet er basert på tekniske løsninger i hver eneste funksjon og detalj. Lett tilgjengelige strømalternativer og kabelløsninger holder arbeidsflaten ryddig, og skjermingen til motsatt side er smart designet av rullepersienner som automatisk støttes av den høyeste bordplaten når du hever eller senker bordene. Suppler også med ulike assecoirer som festes til bordplaten uten bruk av verktøy. Til og med bordet settes enkelt sammen uten bruk av skruer og verktøy.

Selvfølgelig har skrivebordet også elektrisk hev senk understell som gjør at bordet også er ergonomisk optimalt.

Her snakker vi gjennomtenkt design!

Særegen kontorstol til særegent skrivebord!

Til et så lekkert skrivebord må du ha en passende kontorstol, mener Heidi. Vitra AC5 er en stolserie som passer til hele kontoret. AC5 Work har både høy og lav rygg, med alle funksjoner en god kontorstol skal ha. – Et særegent uttrykk med et sofistikert design!

Stå litt hver dag

Heidis tips på tampen vil gjøre godt for kroppen. – Gjør det gjerne til en vane og starte med å stå en stund på morgenen og gjerne også etter lunsjen. Men pass da på at slaglengden på bordet er tilpasset høyden din, avslutter interiørarkitekten.

Se CDS i produktkatalogen eller på leverandørens nettside.

Edsbyn Connect – et ergonomisk skrivebord med hev senk understell

Gir gode arbeidsforhold for kroppen, fordi du kan endre arbeidsstillinger i løpet av dagen

- Tom Rytterager, Senior Salgskonsulent i Senab Eikeland Oslo

Connect-serien fra Edsbyn gir muligheter for å velge ulike farger, former og design. Tom har trukket fram skrivebordet, med lys grå bordplate og hev senk understell.

Toms tips før du velger hev senk skrivebord

Det er noen punkter du bør vurdere før du bestemmer deg for skrivebord:

  • Størrelse: Velg riktig størrelse ut fra behov og bruk.
  • Ergonomi: Er det behov for å både stå og sitte bør det velges et bord som har hev senk muligheter.
  • Rett eller buet: Det er i dag vanligst med rette plater, sjekk om dette er mest hensiktsmessig eller om det er viktig med buet front slik at brukeren kommer «inn i skrivebordet».

Varierte sittestillinger gjennom dagen

Connect kan du få med både rett og buet kant. Velger du en bue der du sitter, er dette en god ergonomisk løsning. Den buede utformingen gir mulighet for underarmshvile ved bruk av tastatur og mus. Bordet har også hev og senk understell, slik at du enkelt kan finne riktige høyder når du sitter eller står.

– Dette gir gode arbeidsforhold for kroppen, fordi du kan endre arbeidsstillinger i løpet av dagen, forklarer Tom.

– Varierte sittestillinger virker forebyggende mot rygg-, skulder- og armproblemer.

Store variasjonsmuligheter i design

Connect kan du få i flere bordplatedesign, både i kantprofiler og farger.

– Min favoritt er den lys grå bordplaten. Den grå platen gir en fin kontrast mellom bordplate, papir og skjerm, synes Tom. Understellet kan fås med rund benprofil eller med søylefot.

En god skrivebord- og kontorstol-kombinasjon for de som jobber mye på kontoret

Det er viktig å finne en god kontorstol som passer sammen med bordet. – Her vil jeg anbefale Profim sin stolprofil, som sammen med Connect vil bli en særdeles god løsning for folk som jobber mye på arbeidsbordet sitt.

Se Edsbyn Connect i produktkatalogen eller på leverandørens nettside.

K2 Table fra JENSENplus – et skrivebord med integrert kabelbakke

En arbeidsbord som er godt for ryggen, både forebyggende og for deg som har vond rygg

- Hans A. Såstad, Senior Salgskonsulent ved Senab Eikeland i Tønsberg

K2 Table fra JENSENplus er et skrivebord som skiller seg ut i mengden, og Hans har derfor plukket ut dette som sin favoritt.

Ergonomisk skrivebord med smarte løsninger

Bordet har høyderegulering, slik at du kan jobbe i den høyden som er riktig for deg – enten du ønsker å sitte eller stå.

– Et skrivebord som er godt for ryggen, både forebyggende og for deg som har vond rygg, sier Hans.

Bordet har også en praktisk løsning, med integrert kabelbakke og kabelkanal i bordplaten, for kabelgjennomføring. Dette gjør at bordet kan fremstå delikat og ryddig, selv med bruk av mye kabler. Ikke minst slipper du å plages av kabler som ligger i veien. I tillegg har bordet en liten skuff hvor du kan gjemme småting som nøkler, penner og notatbøker.

Enkelt og minimalistisk skriveborddesign

Srivebordet har et enkelt og minimalistisk design, og du kan få det i flere farger. Det passer like godt på arbeidsplassen som på hjemmekontoret.

Se K2 Table i produktkatalogen eller på JENSENplus sin nettside.