Hvordan fornye kontoret på lavbudsjett?

Tirsdag 10. april 2018

Har du lyst til å fornye kontoret, men har begrenset budsjett? Fornyelse trenger ikke å være så dyrt. Enkle grep kan gjøre store forskjeller, enten det gjelder funksjon eller estetikk. Her får du våre tips.

 

Fungerer kontoret optimalt?

Gode arbeidsforhold er viktig. Noe av det viktigste er å sitte godt. Sitter man vondt, er det vanskelig å yte i time etter time.

 

Vet du egentlig om de ansatte sitter godt? Er det behov for endringer som gjør arbeidsplassen mer funksjonell? Spør! Alt for få bedrifter involverer sine ansatte i valgene som tas rundt arbeidsforhold. Enda så viktig dette er for deres ytelse. Det kan være enkle grep som gir en bedre arbeidssituasjon. For eksempel mulighet for å variere sittestilling, et ståbord til å jobbe ved, en liten sittegruppe for korte møter etc.

Move fra Varier

Move krakk fra Varier lar ansatte variere sittestillingen under møter eller i fellesområder. Veiledende pris fra NOK 3,129,- eks. mva.

Move krakk fra Varier

Håg Capisco

Håg Capisco er en meget god kontorstol, som gir en ergonomisk sittestilling gjennom dagen. Veiledende pris på Capisco Puls 8010 fra NOK 3,574,-.

Håg Capisco

Ergonomiske baller

Ergonomiske baller er et møbel med innebygd pilatesball, som gjør at du må balansere for å sitte oppreist. Dette styrker deler av rygg, rumpe og ben, og gir deg en bedre holdning. Veiledende pris per ball fra 2 974,- eks.mva.

Ergonomiske baller

Ståbord

Edsyn  tilbyr utmerkede ståbord, som gir mulighet til å jobbe stående deler av dagen. Veiledende pris fra NOK 4,353,- eks. mva.

Edsbyn arbeidsbord hev senk

Perfekte sittemøbler for uformelle møter

Plasser et par Fatboys på et lite møterom, så har man en perfekt oppholdssted for korte møter eller telefonsamtaler.  Stolene er gode å sitte i og gir variasjon i sittestillingen. Veiledende pris fra NOK 2,149,- eks. mva.

Fatboy beanbag

Trenger kontoret en oppfriskning?

Det estetiske er viktig for førsteinntrykket, særlig hvis kunder ferdes på kontoret. Ta en titt rundt deg og se kontoret fra en besøkendes perspektiv. Hvordan ser velkomstområdet/ resepsjonen ut? Har dere noen sosiale soner som bør freshes opp? Hvordan ser møterom eller kontorer som ofte brukes ved besøk ut?

Trenger kontoret en visuell piff, hvilke områder er det i så fall viktigst å prioritere?

7 enkle kreative grep kan utgjøre store forskjeller

  1. Planter og plantekasser gjør mye med et rom – de forbedrer lys, luft og trivsel

  2. Estetiske lamper på arbeidsbordet, eller en overdimensjonert lampe i taket kan skape en morsom effekt og endre atmosfæren i rommet

  3. Tepper på gulvet i sosiale soner skaper lunhet og virker innbydende

  4. Bruk av glasstavler skaper liv i rommet, samtidig som de er funksjonelle

  5. Friske farger på veggene gir rommet en ny følelse

  6. Fototapet på en vegg kan forandre uttrykk på hele rommet

  7. Lamper kan skape stemning i et ellers nøytralt rom.

Gammelt + nytt = sant (og rimelig)

Velg nye ting som kan flettes sammen med de gamle. Ved god planlegging får alt sin funksjon og plass, gammelt som nytt. Du trenger sjelden å kjøpe alt nytt. Bruk penger på det som er prekært og som vil gi kontoret et løft.

 

Lag én stilig sosial sone

Er det et ønske om å skape noe ekstra, som både trigger de ansattes kreativitet og gir et visuelt løft – invester i en sosial sone. Dette trenger ikke være så kostbart, men gir kontoret både et funksjonelt og visuelt løft. Ikke alle trenger sofa eller lounge. Et ståbord med et par barstoler kan gjøre susen for mange kontorlandskap. Eller en liten sittegruppe.

Ståbord og barkrakker fra Fumac

En sosial sone for effektiv møtevirksomhet eller pausesamvær. Veiledende pris for et Fumac Meeting ståbord og fire Hay About a Stool barstoler NOK 13,175.

Fumac ståbord og barkrakker

Sittegruppe fra Hay

Stilig sittegruppe fra Hay. Veiledende pris fra NOK 7,477 eks. mva.

Forandring fryder, men kan også stimulere til økt produktivitet på arbeidsplassen. Selv på lavbudsjett kan du utrette store forandringer. Trenger du litt hjelp til å komme i gang? Vi hjelper deg gjerne!