Hvordan finne riktig kontorstol?

Jakten på riktig kontorstol kan kjennes overveldende. Det er en jungel av ulike modeller, egenskaper, materialer og design. Hvordan finne den riktige?

1. Ergonomiske innstillinger som er enkle å håndtere

En god kontorstol må ha nødvendige ergonomiske innstillinger, slik at den enkelt kan tilpasses brukeren. Stolen bør ha regulering for rygghøyde og ryggvinkling, samt dybderegulering på setet.

TIPS! En tommelfingerregel i forhold til sittedybde, er at du skal ha plass til tre fingre mellom kneledd/legg og setet. Ryggen plasseres i den høyden som du som bruker oppleves som mest naturlig og riktig å sitte.

At stolen er stødig er også viktig. Men dette er relativt likt og bra på de fleste kontorstoler, da de fleste bør og skal være godkjent i det norske markedet i forhold til vippesikring.

2. Kontorstol med eller uten armer er smak og behag

Her er det ingen regler, velg det du liker best. Armlener fungerer som underarmsstøtte når du leser/ sitter og skriver på tastatur, samt som støtte i avslappet bakre vippefunksjon. Vær oppmerksom på at dersom du har et bord med magebue, kan armlenet være i veien for å komme skikkelig inntil bordplaten.

3. Materialvalg påvirker slitestyrken – og prisen

Det er store valgmuligheter når det gjelder materialer. Dette har mye å si for pris, men ikke så mye å si for komfort. Dyrest er naturligvis hud, men det er også store forskjeller på stoff i forhold til stofftype, design og slitestyrke.

4. Dyr kontorstol = bedre kontorstol?

Det ikke nødvendigvis slik at dyre stoler er bedre enn rimeligere stoler, det kommer an på bruken. Det er likevel en sammenheng mellom pris og funksjon. Hver funksjon vil gi økt pris, samtidig er det relativt store prisforskjeller innenfor de samme funksjonene. Jo lenger du sitter, jo flere funksjoner bør du ha.

Du kan få rimelige stoler som er gode, men det er avhengig av bruken. Noen sitter på stolen sin hele arbeidsdagen, mens andre sitter der kun i små perioder. Hvis du sitter hele eller store deler av dagen er det viktig å enkelt kunne endre sittestilling, det betyr at stolen bør ha flere funksjoner. Jo flere funksjoner – jo høyere pris.

 5. Kontorstolen påvirker prestasjonen din

Jo bedre vi tar vare på kroppen, jo bedre presterer vi. Dette gjelder også for sittestillingen, som er en av de kroppsstillingene vi bruker aller mest. Vår filosofi er at vi må bevege oss og holde kroppen rett for å få tilstrekkelig med oksygen.

Når vi sitter i en stol som tar hensyn til kroppens naturlige bevegelser, puster vi bedre. Dette gjør det lettere å konsentrere seg. En god kontorstol gir de ansatte det beste utgangspunkt for å prestere og skape resultater for bedriften.

Vi hjelper deg!

Er du usikker på hvilke stoler som er best egnet for deg og din bedrift, så står vi klare til å hjelpe deg. Ergonomi, design, pris. Våre erfarne rådgivere hjelper deg å velge den rette stolen.

Som Norges fremste forhandler av møbler til kontorer og arbeidsmiljøer fører vi de ledende leverandørene, som Håg, Nowy Styl, Vitra, BackApp, Be-Ge, Herman Miller, RH Stolen og andre.

Se alle våre kontorstoler her