Slik blir den nye arbeidsplassen – 7 tegn i tiden

Arbeidslivet blir aldri det samme igjen. Post pandemi møter arbeidsgivere ansatte med nye behov og krav. Det er skrevet opp og ned om hjemmekontorets fordeler og ulemper. Noen elsker det, andre hater det. Det som er sikkert, er at tiden med hjemmekontor brakte med seg en stor omveltning i arbeidslivet. Og den pågår fortsatt. Så hva skjer nå? Hvilken rolle skal kontoret ha fremover?

Hybridkontoret

Se opp for nyordet hybridkontor. Det beskriver en løsning der arbeidstagere kan kombinere dager på det fysiske kontoret, med stille dager hjemme. Fremover vil de beste arbeidsplassene legge opp til stor grad av fleksibilitet og frihet, der den ansatte kan flette jobb og privatliv sammen på en smidig måte. Kontoret vil i større grad bli brukt til samhandling, mens man sparer fokusjobbingen til dagene hjemme. Denne fleksibiliteten og friheten gir ansatte som trives, kjenner seg verdsatte, og som har lyst til å møte opp på det fysiske kontoret.

Slik tilrettelegger du for hybridkontor

 • Innred med fokus på funksjonalitet og samhandling
 • Tilgang på inspirerende møterom
 • Både skjermede og åpne kontorplasser
 • Koselige sosiale soner

Vi trenger hverandre

Selv om mange trives med å sitte hjemme og jobbe, kjente vel de fleste på følelsen av «fint for en stund, men ikke for alltid». Det er deilig å pynte seg litt, komme seg ut av huset og treffe kollegaer.

Slik tilrettelegger du for en sosial arbeidsplass

 • Sosiale soner med deilige sittemøbler
 • Hyggelige steder å spise lunsj sammen
 • Små og store møterom til møter og samtaler
 • Multifunksjonelle møbler og gode stoler gir bedre utnyttelse av lokalene, ettersom man kan jobbe flere steder enn ved arbeidsbordet sitt

Dame og mann ler foran PC på kontor. Foto.

The millenials are coming!

Unge arbeidstagere med helt nye forventninger til beliggenhet, lokaler, IT, HR, bærekraft og lederskap inntar arbeidslivet. Vil du som arbeidsgiver tiltrekke deg unge arbeidstagere, er det nødvendig å gjøre arbeidsplassen din attraktiv for dem.

Slik tilrettelegger du for unge arbeidstagere

 • Tenk miljø, frihet og fleksibilitet.
 • Dagens unge har bærekraft og miljø høyt oppe i bevisstheten, så kontormøbler som er renovert eller kjøpt brukt, sender et signal om at dere som arbeidsplass deler de verdiene.

Tips! Visste du at vi i Senab Eikeland har vårt eget bærekraftskonsept? Vi kaller det RE fordi det rommer Retur, Redesign og Resalg. Hos oss kan du returnere møbler, og så vil vi redesigne og selge dem i nettbutikken vår. Du kan også velge å kjøpe brukte møbler til ditt kontor. Vi kan hjelpe deg å finne den perfekte miksen av nytt og gammelt.

Les mer om Senab Eikeland RE

Gode vibber og velvære

De ansatte koser seg på hjemmekontoret, så hvordan skal du få dem til kontoret? Svaret er like enkelt som det er vanskelig – du må gjøre kontoret attraktivt. Gjør kontoret til et sted der man kan nyte stillhet, konsentrere seg og kanskje få en pause fra Familien AS. På kontoret er det ryddig og rent. Ingen smulete frokosttallerkener etter morgenrushet, overfylte skittentøyskurver på badet eller hybelkaniner som «blikker» deg fra hjørnene.

Slik tilrettelegger du for velvære

 • Tenk velvære når kontoret innredes.
 • Her er det behagelig belysning, deilige farger – og god kaffe!
 • Flere arbeidsgivere tilbyr de ansatte treningstid, fysioterapi og andre goder som kan være med på å øke produktiviteten og forebygger sykefravær.

Hjemmekoselige kontor

Tidligere var blasse farger, intense lysstoffrør og rulleskap i flammebjørk bænkers i norske kontorlandskap. Den tiden er over. I fremtiden vil vi se kontorinnredning med trivsel i fokus, og som henter inn elementer fra det komfortable hjemmekontoret.

Slik gjør du det hjemmekoselig

 • Innred i tråd med bedriftens identitet, men ikke kaldt og klinisk.
 • Myke møbler, tepper og tekstiler gjør det lunt.­­­­
 • Planter og kunst på veggene gir en hyggelig atmosfære.

Se hvordan Höegh Eiendom har løst det på Haslelinjen.

Pod for privat prat

For at et åpent landskap skal funke, er det viktig å ha et sted å trekke seg tilbake om du trenger stillhet, skal ta en telefonsamtale eller ha en samtale med en kollega. Slike skjermede, og gjerne lydtette rom, vil være et viktig supplement til større møterom og kontorlandskap.

En pod er et mini-rom som kommer i ulike størrelser, innredet på forskjellige måter, og som kan settes overalt i lokalene deres. Du blir sett, men ikke hørt.

Se mer fra Taiga på deres hjemmeside.

Inspirerende kontorlandskap. Foto.

Ergonomi og komfort

Vi har vel alle sendt et skjevt blikk mot den skakkjørte kontorstolen hjemme, men tenkt at den får duge litt til. Der har kontoret helt andre ressurser og krav på seg. Flere arbeidsgivere ser verdien i å tilby ergonomisk tilpassede arbeidsplasser, rammet inn av spennende og inspirerende interiør. Det gjør det attraktivt å komme på kontoret, samtidig som det er med på å redusere sykemeldinger, fravær og turnover blant ansatte.

Les ekspertens innsikter om viktigheten av ergonomi på arbeidsplassen

 

La fagfolk hjelpe deg å gjøre kontoret attraktivt

Bare tanken på oppgradering av kontorlokalene kan kjennes overveldende. Det krever tid, kunnskap og penger. Dette vet vi i Senab Eikeland alt om. Både hva det krever, og hvor vanskelig det er å sette i gang. Derfor har vi utformet Senab-prosessen. Den skal gjøre det så enkelt som mulig for deg, og gi best mulig resultat for alle arbeidsplasser og lommebøker – med så lite eller mye hjelp som dere ønsker. Vi kan gjøre litt, eller vi kan gjøre alt.

Det du får igjen for investeringen er:

 • Ansatte som trives
 • Bedre samarbeid
 • Økt produktivitet og effektivitet
 • Mindre sykemeldinger og fravær
 • Mindre turnover
 • Lokaler som er bedriftens ansikt utad
 • Tiltrekker unge arbeidstagere

 

Klar for å ruste opp kontoret for dagens ansatte og hæren av millenials som er på vei?

Kontakt oss, så hjelper vi deg!