facebook_pixel

Trenger du inspirasjon på arbeidsplassen? Slik legger du til rette for et kreativt arbeidsmiljø

Fredag 23. mars 2018

Ønsker du å legge til rette for kreative ansatte? Eller ønsker du å skape en kreativ og stimulerende brukeropplevelse for de som ferdes i lokalet? Vår interiørkonsulent Laila Åserød Lidsheim gir deg tipsene.

 

Slik legger du til rette for et kreativt arbeidsmiljø!

En arbeidsplass som ser flott og spennende ut, er positiv på flere måter. Selv om dette i seg selv ikke skaper kreative ansatte, skaper det gode og inspirerende rammer for kreativitet. Det speiler også bedriftens identitet utad mot kundene. Intern stolthet hos de ansatte er annet et viktig aspekt.

– Å jobbe i et flott og spennende lokale kan øke de ansattes stolthet, og kanskje bidra til å tiltrekke nye medarbeidere, forteller Laila i Senab Eikeland Stavanger.

Hun gir følgende tips for å skape et kreativt miljø:

 

  1. Bruk glade og friske farger

Fra Arendal Politistasjon. Klikk for å se flere bilder og lese om prosjektet.

Bruk glade farger eller fine former på detaljer, møbler eller større flater. Lamper på arbeidsbordet eller i taket, puter i sofa, veggklokker, stumtjener, knagger, glasstavler etc. Fargerike tepper eller skjermvegger, gir større fargeflater som setter preg på rommet.

 

  1. Planter skaper liv!

Fra Konferansesenter. Klikk for å se flere bilder og lese om prosjektet.

Planter og plantekasser er enkle grep som bringer friskhet og frodighet i rommet, samtidig som det skaper lunhet.

 

  1. Del inn i soner

Fra Volvo på Fornebu, https://senabeikeland.no/referanser/volvo-fornebu/

Del inn i soner, både sosiale soner og stille soner. Husk at folk har ulike behov, og at det er viktig å ivareta de ulike behovene. Les mer om ulike former for kreativitet her (link til den andre artikkelen.)

Har du store åpne rom, er det fint å skape ulike sosiale soner i rommet med spennende møbler, som for eksempel rammes inn av et gulvteppe. Eller du kan dele inn i ulike soner med ulike farger, for å skape dynamikk og ulike rammer for forskjellige aktiviteter.

 

  1. Legg til rette for variasjon

Pon Power & Pon Equipment, https://senabeikeland.no/referanser/pon-power-pon-equipment/

Den tradisjonelle arbeidspulten fungerer for de fleste fremdeles fint som arbeidsplass. Det finnes likevel alternativer til arbeidspulten. Det kan være ad hoc-arbeidsmøter ved ulike treffpunkter i bedriften, som ved kaffen, i kantina eller gangen. Det kan være arbeid i en sakkosekk, lounge, på et prosjektbord eller et ståbord. Variasjon kan ofte være stimulerende for arbeidet og kreativiteten.

 

  1. Bruk fototapet

Fra Kristianlyst ungdomsskole i Stavanger, https://senabeikeland.no/referanser/kristianlyst-skole/

Bruk fototapet på én vegg, dette kan forandre uttrykket på hele rommet. Det finnes et hav av varianter, motiver og farger – velg et motiv som passer bedriftens identitet.

 

  1. Nøytralt og rolig kan også være kreativt!

Fra Sparebank 1 SR-Bank, https://senabeikeland.no/referanser/sparebank-1-sr-bank/

For noen miljøer passer det bedre med mer nøytrale og diskrete løsninger, det er likevel fullt mulig å skape et spennende og unikt miljø. Bruk møbler i morsomme former, overdimensjonerte lamper eller sjatteringer i nøytrale farger. Det er også mulig å bruke mer diskrete farger, som gir litt liv – men på en rolig måte.

Da SpareBank 1 SR-Bank totalrenoverte sine lokaler på Domkirkeplassen i Stavanger, ønsket de å få tilbake noe av uttrykket fra åpningen i 1962, samtidig som de ville ivareta funksjonen til nåtidens banker. Gulvet i ulike sjatteringer skaper diskret liv i rommet, det samme gjør det turkise/blå skiltet.

 

  1. Små endringer kan utgjøre store forskjeller

Husk at det er ikke alltid så mye som skal til. Små ting kan utgjøre store forskjeller på uttrykket i et rom.

 

Det er ikke alle løsninger som passer for alle. Det aller viktigste er å definere bedriftens behov, og finne ut av hva de ønsker å oppnå med endringen. Gode løsninger finnes det mange av, enten det innebærer store eller små endringer. Det viktigste er at kunden oppnår ønsket resultat, avslutter interiørkonsulenten.